"Овочівництво та ягідництво: відкритий і закритий ґрунт. Технології та інновації"

"Овочівництво та ягідництво: відкритий і закритий ґрунт. Технології та інновації"

Запрошуємо на міжнародну конференцію, присвячену технологіям вирощування у відкритому й закритому ґрунті ягід, овочів та квітів.

Перша Міжнародна науково-практична конференція «Овочівництво та ягідництво: відкритий і закритий ґрунт. Технології та інновації» відбудеться 29 лютого – 1 березня 2024 року в Києві, в готельно-ресторанному комплексі «Верховина». 29 лютого – конференц-день із виступами фахівців із вирощування плодово-овочевих культур у відкритому й закритому ґрунті та з виставкою технологій для ефективного ведення бізнесу. 1 березня під час бізнес-туру учасники конференції відвідають підприємство «Віплант», що на Київщині, яке з 2017 року на площі 7 гектарів вирощує у закритому та відкритому ґрунті овочі та розсаду, ягоди, а також тюльпани.

Організатор – медіагрупа «Технології та Інновації», видавець відомих професійних журналів «Садівництво та Овочівництво & Горішник. Т.І.», «Ягідник», «Напої & Пиво. Т.І.».

Завдяки підвищеному інтересу до здорового способу життя та екологічно чистої їжі, попит на свіжі та якісні ягоди й овочі зростає. До того ж вирощування в закритому ґрунті може бути вигідним рішенням, коли фермер має на меті раніше збирати врожай та отримувати завдяки цьому більші прибутки, а також коли він хоче забезпечити постійну зайнятість працівників на своєму підприємстві. Актуальним сьогодні є й вирощування квітів. Багато виробників будують теплиці, щоб вирощувати квіти. Тому конференція поєднає в собі відразу кілька вагомих напрямків для створення й розвитку успішного бізнесу – у відкритому ґрунті і в теплицях, парниках, тунелях. А це – вирощування різних ягідних культур (суниця, малина, виноград), овочів (огірки, помідори, перець та ін.), квітів у теплицях. Будуть обговорені також технології вирощування ягід, овочів у відкритому ґрунті. 

Головна ідея конференції, як і інших заходів медіагрупи «Технології та Інновації», полягає в тому, щоб навіть у важкі воєнні часи надавати інформаційну підтримку фермерам, популяризуючи новітні технології та передовий досвід, набутий в екстремальних умовах війни, сприяючи розвитку господарств та підприємств, вирішенню питань продовольчої безпеки й добробуту країни.

Мета конференції – розкрити для її учасників величезний потенціал і численні переваги вирощування різних культур як під накриттям, так і у відкритому ґрунті, довести ефективність та перспективність цього бізнесу, щоб розширити спектр можливостей і підвищити рівень дохідності аграрних підприємств, фермерських господарств і компаній. Запропонувати шляхи реалізації та зберігання продукції – від продажу на свіжому ринку до експорту. 

Учасники конференції: власники, керівники, головні спеціалісти ягідних, садівничих, овочевих господарств, переробних підприємств і компаній, що спеціалізуються на технологіях для ягідного, овочевого та квіткового бізнесів від вирощування – до продажу, представники технологічних компаній, фахівці з продажів та експорту, науковці і всі, хто зацікавлений у створенні й успішному розвитку власного бізнесу на своїй землі.

У програмі конференції:

  • Дискусійна панель «Фінансування аграрних підприємств за грантовими та іншими програмами допомоги в 2024 році. Акцент – на створенні теплиць і тунелів».
  • Конференц-секція «Вирощування ягід під накриттям і у відкритому ґрунті: сучасні підходи». Виступи фермерів-практиків і представників технологічних компаній.
  • Конференц-секція «Вирощування овочів та квітів під накриттям і у відкритому ґрунті овочів і перспективи цього бізнесу». Виступи фермерів-практиків і представників технологічних компаній.
  • Виставка обладнання, техніки, інструментів, засобів захисту рослин, добрив та ін.
  • Виставка продукції переробки, напоїв з овочів та фруктів, ягід (запрошуємо представити вашу продукцію безкоштовно).               
  • Столи переговорів з торговими мережами.
  • Благодійний аукціон товарів і послуг за підтримки Благодійного фонду «Сильні та Вільні», виручені кошти на якому будуть спрямовані на підтримку ЗСУ. 
  • Бізнес-тур на підприємство «Віплант» на другий день, 1 березня, де у закритому та відкритому ґрунті вирощують овочі та розсаду, ягоди, а також тюльпани.

Учасники конференції обговорять багато різноаспектних питань:

  • Сучасні ягідні теплиці і тунелі: технологічні рішення та інновації. Основні переваги й недоліки.
  • Вирощування ягід та овочів під накриттям, порівняння з вирощуванням у відкритому ґрунті.
  • Методи підвищення врожайності в овочівництві. 
  • Які сорти обирати для вирощування під накриттям і в відкритому ґрунті, щоб мати високу врожайність. 
  • Основні аспекти функціонування сучасної теплиці: ґрунт, температура повітря і провітрювання, освітлення, полив, підживлення, підбір культур і сортів та ін.
  • Виноград під накриттям: особливості вирощування й догляду.
  • Презентація бізнес-планів із створення сучасного ягідного, овочевого бізнесів. 
  • Сертифікація ягідних та овочевих господарств.
  • Якість продукції: секрети успішного досвіду. 
  • Рекомендації щодо вибору якісного садивного матеріалу.  
  • Механізація та автоматизація в теплиці і у відкритому ґрунті: від посадки до збору врожаю.
  • Виробник і продавець: як знайти спільну мову і бути в плюсі.
  • Сучасне пакування ягід та овочів.
  • Якісне охолодження ягід та овочів і транспортний ланцюг. 
  • Зрошення ягідних та овочевих культур.
  • Запилення ягідних та овочевих культур.

1 березня відбудеться бізнес-тур на підприємство «Віплант», що на Київщині. «Віплант» – підприємство, яке з 2017 року на площі 7 гектарів вирощує у закритому та відкритому ґрунті овочі та розсаду, ягоди, а також тюльпани. За словами керівника компанії Максима Василенка, вирощування квітів – це один з варіантів часткової диверсифікації бізнесу та використання вільної площі у теплицях. Зараз у пріоритеті компанії «Віплант» – вирощування в теплиці на площі 2000 м2 огірків, томатів і перцю. Основною культурою у закритому ґрунті є огірок, який росте на площі 1500 м2. Овочі на підприємстві вирощуються за технологією малооб`ємної гідропоніки, коли рослина росте не в грядці, не в землі, а в мішках зі штучним субстратом, зокрема, з мінеральною ватою. Окрім того, підприємство «Віплант» вирощує частину овочів у відкритому ґрунті, а також активно розвиває напрям ягідництва, культивуючи суницю садову та лохину. 

Програма конференції доступна на сайті

Запрошуємо на міжнародну конференцію власників, керівників і головних спеціалістів ягідних, садівничих та овочевих господарств і підприємств, всіх, хто прагне створити успішний бізнес або вдосконалити його. 

Долучайтеся до бізнес-спільноти і разом тримаймо економічний фронт заради нашої Перемоги! Адже зараз як ніколи важливо підтримувати одне одного, гуртуватися та спільно вирішувати назрілі проблемні питання. 

Віримо в ЗСУ та спільну Перемогу!

Головний юридичний партнер – ППФ «Пахаренко і Партнери». 

Головний технологічний партнер – група компаній «Все по часнику». 

Медіапартнери конференції – спеціалізовані журнали «Садівництво та Овочівництво. Технології та Інновації» www.techhorticulture.com, «Ягідник» www.jagodnik.info, «Напої. Технології та Інновації» www.techdrinks.info.

Умови участі в конференції

В ролі учасника:

Для виробників сільгосппродукції: 3500 грн – 2 дні (ціна включає оплату участі у всіх заходах упродовж 2-х днів, включно з бізнес-туром); 2000 грн – конференц-день (29 лютого).

Для невиробників сільгосппродукції продукції (компанії): 3000 грн – конференц-день (29 лютого); 4500 грн – 2 дні (ціна включає оплату участі у всіх заходах упродовж 2-х днів, включно з бізнес-туром). 

Для малих фермерських господарств та науковців: 1500 грн конференц-день. 

(У ціну входить кава-брейки, обід, фуршет; обслуговування під час заходу; участь у Народній дегустації ягід, овочів, фруктів, а також напоїв і продукції переробки; пакет учасника конференції з інформаційними матеріалами; детальний постзвіт про захід з фінальними презентаціями спікерів, надіслані електронною поштою, контакти всіх партнерів-експонентів та спікерів заходу).

Увага: для передплатників журналів «Садівництво та Овочівництво. Технології та Інновації», «Напої. Технології та Інновації», «Ягідник» і «Горішник» – пільгові умови участі в конференції (знижка 10%)

Бронювання номерів – готель «Верховина», 098 166 96 24

Знижка для учасників конференції – 10 %.

*Знижка розповсюджується на номери зі сніданком

Кодове слово «Ягідна, овочева конференція»

*Важливо! В них є туристичний збір – 35–50 грн, тому треба відрядження.

Реєстрація учасників та партнерів – за контактами:

Лариса Товкач, тел..: +38 097 96 89 516

Анна Панкратенкова, тел: +38 097 759 25 83

Ірина Петронюк, тел: +38 096 49 166 92

Також зареєструватися на конференцію можна за посиланням.

Керівник проєкту: Надія Ящук, тел. +38 (068) 568-58-22, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Креативний директор: Катерина Конєва, шеф-редактор/видавець проєкту «Технології та Інновації», тел..: +38 067 238 18 51 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.