Виробникам овочів та фруктів відтепер буде легше ознайомитися з вимогами стандарту GLOBALG.A.P.

Виробникам овочів та фруктів відтепер буде легше ознайомитися з вимогами стандарту GLOBALG.A.P.

Виробникам овочів та фруктів відтепер буде легше ознайомитися з вимогами стандарту GLOBALG.A.P. Національна технічна робоча група представила переклад основних документів Стандарту українською.

Національна технічна робоча група (НТРГ) GLOBALG.A.P., що почала працювати в Україні рік тому, опублікувала перекладені та гармонізовані з українським законодавством документи Стандарту у розділі «Рослинництво. Фрукти і Овочі». Переклад здійснений за кошти Програми АГРО Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), над адаптацією і гармонізацією працювали кращі національні експерти. Переклад можна завантажити на сторінці НТРГ: https://www.qdc.com.ua/dokumenty-ntwg-ukrayina/.

Робоча група представляє перед Секретаріатом GLOBALG.A.P. інтереси і потреби місцевих зацікавлених сторін та слугує зв’язуючою ланкою і першою точкою контакту між GLOBALG.A.P. і країною. У складі НТРГ понад 20 учасників: виробники, експерти, торговельні мережі, консультанти, представники наукового середовища, лабораторій, органів сертифікації, агробізнесу та інші зацікавлені сторони з досвідом у сфері безпечності харчових продуктів, екології, впливу на добробут людей і тварин.

 

Сфера відповідальності Національної технічної робочої групи включає такі питання:

  • полегшення впровадження стандартів GLOBALG.A.P. у місцевому середовищі та гармонізація вимог стандартів GLOBALG.A.P. із законодавством України;
  • переклад, тлумачення та адаптація настанов GLOBALG.A.P. до місцевих умов;
  • інформаційна підтримка місцевих виробників щодо оновлень і змін у стандарті GLOBALG.A.P.;
  • забезпечення зворотного зв’язку від місцевих зацікавлених сторін та підготовка пропозицій до GLOBALG.A.P. щодо удосконалення стандартів від імені українського професійного середовища.

***

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це п’ятирічна Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП). Цілі Програми USAID AГРО: покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості, удосконалення функцій підтримки та нормативно-правової бази у аграрному секторі. Програма USAID АГРО допоможе збільшити доходи с\г ММСП і їхній доступ до фінансування та створити в Україні справедливий і прозорий ринок с\г земель, що зменшить корупцію в аграрному секторі. Сторінка АГРО в Фейсбук: https://www.facebook.com/usaid.agro/.

 

***

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також запрошуємо відвідати вебсайт Місії: http://www.usaid.gov/ukraine, та сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.