У США з’явилася коаліція "Лохина за прогрес та здоров'я"

У США з’явилася коаліція  "Лохина за прогрес та здоров'я"

Коаліція була організована для протидії обмеженням імпорту лохини, включаючи майбутні слухання Комісії міжнародної торгівлі. Усі члени організації погоджуються, що імпорт не є істотною причиною і не завдає серйозної шкоди лохиновій галузі Штатів. Насправді ринок лохини в США процвітає і робить все, щоб не відставати від цілорічного попиту на ці ягоди на ринку.

Споживання лохини в США стрімко та постійно зростає з 2005 року  Обмеження імпорту лохини в США може призвести до суттєвого скорочення пропозиції, оскільки місцеві виробники не можуть самостійно задовольнити стрімко зростаючий попит та забезпечити цілорічні поставки лохини на ринок.

“Наша сім’я займається фермерським господарством в Америці вже більше 10 поколінь, а штаб-квартира у нас знаходиться в долині Сан-Хоакін у Каліфорнії. Наше рішення займатися вирощуванням також в Мексиці та Перу, крім США, було зумовлене бажанням наших клієнтів, зокрема – роздрібних мереж, мати стабільні поставки протягом всього року», - сказав Дейв Джексон, співвласник Family Tree Farms і ключовий член коаліція.

Сезонність місцевого виробництва означає, що лохина, вирощена в США, по суті недоступна протягом 20-30 тижнів на рік для більшості споживачів Америки, тому саме на ці місяці припадає пік імпорту і завозиться 80% обсягів. Це означає, що переважна більшість імпорту не конкурує з лохиною місцевого виробництва. З огляду на відсутність співпадіння за часом, коли два джерела поставок присутні на ринку США, імпортна та вітчизняна лохина краще розглядаються як доповнення, ніж замінники.

«Вітчизняна промисловість заробляла двозначну операційну маржу щороку в період, включений в розслідування Комісії з міжнародної торгівлі США (ITC), що вигідно відрізняється від більш широких показників сільськогосподарської галузі», - додав Джо Барсі, президент California Giant Farms (Тьорлок, Каліфорнія), а також провідний член Коаліції.

«Ринок лохини в США процвітає, і наша мета - забезпечити справедливе задоволення ринкового попиту на цей корисний і смачний фрукт», - додав Барсі. «Імпорт  лохини має вирішальне значення для споживачів, роздрібних продавців і економіки США, і він явно сприяє успіху вітчизняної галузі. Ми створюємо цю Коаліцію, щоб попередити американських любителів лохини та інформувати осіб, які приймають рішення, про наслідки їх майбутніх дій, а також запобігти руйнуванню процвітаючою і важливою індустрії лохини».