Агрокомітет пропонує Кабміну відновити попередні функції Мінагрополітики

Агрокомітет пропонує Кабміну відновити попередні функції Мінагрополітики

Окрім цього комітет підтримав рішення, що меліорація теж має входити в Міністерство аграрної політики.

Нагадаємо, Іван Слободяник, голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів та Агро-Продовольчої Ради наголошував, що Мінагрополітики треба передати ще й сільський розвиток і меліорацію.

«В країнах ЄС Міністерство аграрної політики йде ще з сільським розвитком, а в Україні сільський розвиток взагалі в Мінрегіон. На нашу думку, потрібно відновлювати міністерство в тих функціях, які були до ліквідації і об’єднання з іншими міністерствами. Плюс варто було б передати координацію меліорацією в Мінагро, бо після посухи зрошення стане завданням саме аграрного міністерства, а не Мінекології, як є зараз», – прокоментував Слободяник. 

Ігор Петрашко виступав за: ДПСУ віддати МЕРТу, бо у сфері діяльності служби підпадають інші галузі, не тільки агросектор, а Держпродспоживслужба контролює за цінами, слідкує за захистом прав споживачів та іншим. 

Аграрний міністр Роман Лещенко озвучив, що він виступає за повну передачу всіх колишніх функцій Мінагрополітики, в тому числі й  за контролю над ДПСУ, водним, лісовим та рибним господарствами.

Всі аграрні асоціації, які були присутні на засіданні підтримали вищезгадану позицію комітету!

Нагадаємо, Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 р. №1344 щодо забезпечення реалізації комплексного відновлення діяльності Мінагрополітики, формування і запуск профільного міністерства мало початися з 1 лютого, але в зв’язку з додатковими консультаціями це питання відкладається до 1 березня 2021 р.