Думка: при введені другої хвилі карантину оптові ринки готові й далі працювати

Думка: при введені другої хвилі карантину оптові ринки готові й далі працювати

 Про це розповів директор оптового ринку «Початок», Олександр Воропаєв, під час Fruit&Berry Zoom#5 в рамках ініціативи «VTrade Фрукти і Ягоди», яку реалізують Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Асоціація «Ягідництво України».

 «В цей період на ринку з’явилось більше покупців, й відповідно збільшились і продажі. Крім того з’явився попит на послуги з доставки та замовлення продукції через Інтернет. Частина наших підприємців вчасно зорієнтувалися і відкрили свої інтернет-магазини. Після скасування карантину попит на такі послуги трохи знизився, але сьогодні інтернет-продажі забезпечують їм 20-30% додаткового трафіку», розповів О.Воропаєв.

 За його словами, навіть при введені другої хвилі більш жорсткого карантину навряд оптові ринки припинять працювати, тому що переорієнтування покупців на закупівлі у мережах супермаркетів не вирішить повністю ситуацію що може скластися. До того ж наявність терміналів на оптових ринках на вулиці відповідає всім вимогам й є можливість розділити трафік на оптову та роздрібну торгівлю.   

Схожу думку розділяє й директор оптового ринку «Шувар» (м.Львів), Іван Федішин. 

«Оптовий ринок «Шувар» готовий до нових викликів у разі ускладнення ситуації, що пов’язана з пандемією COVID-19. У разі погіршення карантинної обстановки ми готові звернутися до керівництва регіону та країни з тим, щоби визнати наш ринок об’єктом критичної інфраструктури. Оскільки оптові ринки забезпечують продовольчу безпеку», - зазначає директор ОРСП «Шувар». 

За словами І.Федішина, у разі ускладнення епідеміологічної ситуації буде важко, але не неможливо забезпечити безперебійну безпечну роботу ринків. 

Нагадаємо, що наші «Fruit&Berry Zoom» проходять щотижня. Ознайомитись з повним розкладом зустрічей та зареєструватись на них можна на нашому сайті.