Пандемія COVID-19 активізувала онлайн продажі фруктів в Україні

Пандемія COVID-19 активізувала онлайн продажі фруктів в Україні

Таку думку під час «Fruit&Berry Zoom» №6 висловили спеціальні гості заходу: співвласниця, керівник проекту черешневого саду ТОВ «Уманська фруктова компанія» Оксана Гордій та директор ТОВ «Беррі Трейд» Андрій Галяс.

«COVID-19 суттєво активізував попит на купівлю овочів та фруктів у Інтернеті. Такий канал збуту – поки що не основний для нашої продукції, його частка цьогоріч зайняла не більше 10%. На мою думку, продавати весь обсяг товару через онлайн ризиковано. Краще сприймати цей канал як розширення клієнтської бази. Середня ціна реалізації черешень у 2020 році нашою компанією становила 150 грн/кг», – розповіла керівник проекту черешневого саду ТОВ «Уманська фруктова компанія» Оксана Гордій. Вона констатувала, що продажі могли б бути і більшими, але через заморозки компанія цьогоріч втратила до 60% урожаю.

Директор ТОВ «Беррі Трейд», Андрій Галяс, погодився із думкою Оксани Гордій і розповів учасникам «Fruit&Berry Zoom» №6, що незважаючи на те, що перші кроки у освоєнні Інтернет-продажів вони зробили два роки тому, але обсяги такої реалізації далекі від оффлайнових. «На початку коронакризи стали практикувати доставку заморожених фруктів та овочів до дверей роздрібного споживача.

У нас є партнери із кур’єрської доставки, хоча з відомими брендами доставки ми не співпрацюємо, адже вони беруть до 30% від вартості замовлення. Розрахуватися клієнт може готівкою, може переказати гроші на наш рахунок або кур’єр приїде з терміналом для отримання розрахунку карткою. Тобто намагаємося, щоб покупки були максимально зручними й безпечними».

Він зазначив, з початком пандемії стало важче планувати продажі і доводиться йти на поступки клієнтам. «Ми допомагаємо їм, а вони –– нам: за потреби, погоджуємося на відтермінування оплати, намагаємося робити поставки меншими партіями, але частіше, щоб клієнтам не доводилося забивати холодильники й у них була можливість більше коштів залишити в обороті», – прокоментував Андрій Галяс.

Нагадаємо, що «Fruit&Berry Zoom» проходять щотижня об 11.00, в рамках ініціативи «VTrade Фрукти і Ягоди», яку реалізують Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Асоціація «Ягідництво України».

Захід безкоштовний за умови попередньої реєстрації. Щоб долучитись до «Fruit&Berry Zoom #7», заповніть, будь ласка, форму реєстрації.