Саміт IBO 2023 у Любліні: вже підтверджено участь понад 20 країн

Саміт IBO 2023 у Любліні: вже підтверджено участь понад 20 країн

Саміт Міжнародної організації виробників лохини (IBO) 2023, який розпочнеться 3 липня в Польщі, обіцяє стати справді глобальною зустріччю лідерів індустрії.

"Участь у цій події однозначно варта уваги українських виробників лохини", - відзначає Голова Асоціації "Ягідництво України" Ірина Кухтіна. "Особливо з огляду на те, що цього року саме Україна – спеціальний гість саміту, а вітчизняні компанії мають спеціальні, пільгові фінансові умови участі".

Це перший саміт IBO в Європі, а також перша можливість для світової спільноти виробників лохини зустрітися особисто з 2019 року. "Цю зустріч дійсно можна назвати "Давосом ринку лохини". Протягом двох днів можна буде почути презентації від ключових лідерів галузі та наукових кіл, зустрітися з колегами-виробниками з усього світу та основними гравцями на ринку лохини", – каже представник оргкомітету Домініка Козажевська. "Вже зареєструвалися делегати з понад 20 країн на шести континентах, від Перу до Уганди, Китаю та Нової Зеландії".

Два дні конференції розпочнуться з презентації звіту про глобальний стан ринку лохини на 2023 рік. "У звіті зосереджено увагу на значному зростанні виробництва лохини, в основному в Перу, але також і в інших регіонах", — говорить Колін Фейн, генеральний директор Agronometrics і співавтор звіту.

"Ця велика зміна в динаміці пропозиції відбувається на тлі складного перетину зростаючих витрат на виробництво та статичної структури ціноутворення", — додає Фейн. "У звіті береться до уваги більш агресивна модель перетворення існуючих полів на нові,  щоб підвищити продуктивність, задовольнити зростаючі вимоги роздрібних продавців до якості та підвищити ефективність збору врожаю. Ми також бачимо ознаки повернення до нормального матеріально-технічного забезпечення в кількох регіонах, хоча й не у всіх. Будьте в курсі останніх трендів, ознайомившись із повним звітом і зрозумівши, як ця динаміка формуватиме найближче майбутнє індустрії виробництва лохини".

Багато учасників з нетерпінням чекають дискусії між Сореном Бйорном, президентом Driscoll’s of the America’s, та Хуаном Ігнасіо Альєнде, генеральним директором Hortifrut S.A., під назвою "Шлях вперед: куди рухається індустрія виробництва лохини?". Пан Бйорн зазначає: "Це чудовий час для наших лідерів галузі об’єднатися. Попит на лохину ще ніколи не був таким великим. Проте попереду у нас багато викликів. Наша спільна відповідальність полягає у вирішенні проблем сталого розвитку нашого бізнесу, водночас покращуючи споживчі враження поціновувачів лохини".

Два дні конференції супроводжуватимуться екскурсіями до найбільших органічних і традиційних ягідних ферм лохини в Європі, де делегати зможуть побачити не тільки демонстрацію інноваційного сільськогосподарського обладнання, але й те, як нові північні висококущові сорти вирощуються у польських кліматичних умовах, для яких властиві високі річні та добові амплітуди температур.

"Ми вирішили продовжити пільгову реєстрацію до 10 червня, тож ще є час, щоб скористатися зниженим тарифом для участі в цій унікальній події", — відзначила п. Козажевська.

Зареєструватися для участі в заході можна за посиланням