Повноваження з формування державної політики у деяких сферах діяльності Держпродспоживслужби передано Мінагрополітики

Повноваження з формування державної політики у деяких сферах діяльності Держпродспоживслужби передано Мінагрополітики

ветеринарної медицини, а також повноваження з формування і реалізації державної політики у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«Мінагрополітики отримало увесь необхідний для якісної роботи функціонал. Мова йде про формування державної політики у сферах: безпечності та якості харчових продуктів; карантину та захисту рослин; ветеринарної медицини; органічного виробництва; обігу та маркування органічної продукції», – розповів Роман Лещенко.

Він підкреслив, що це рішення Уряду передбачає передусім об’єднання та кооперацію усіх фахових спеціалістів у межах одного міністерства, обмін даними та їх координацію.

Водночас в постанові зазначено, що формування державної політики у сферах, де їï реалізацію забезпечує Держпродспоживслужба, здійснюється декількома міністерствами. Тож з метою ефективного виконання Держпродспоживслужбою своїх функцій, її спрямування та координацію буде здійснювати безпосередньо Кабінет Міністрів України.