Мінекономіки: Україна та КНР більше співпрацюватимуть в галузі сільського господарства

 Мінекономіки: Україна та КНР більше співпрацюватимуть в галузі сільського господарства

 Сторони обговорили в числі інших також питання співробітництва у сфері  сільського господарства і розвитку інвестиційного співробітництва в агропромисловому комплексі під егідою реалізації двосторонньої Програми співпраці з розвитку «Економічного поясу Шовкового шляху». 

Захід відбувся в режимі онлайн під головуванням заступника Міністра економіки України – Торгового представника України Тараса Качки та заступника Міністра сільського господарства і сільських справ КНР Ма Юсянь.   

Пан заступник Міністра  зазначив, що крім торговельного, Україна має великий науковий потенціал, розвинуту інфраструктуру, вигідне географічне положення на перетині основних транспортних шляхів між Європою та Азією, що робить нашу країну привабливою для інвестування та поглиблення співпраці в аграрній галузі. 

Українська сторона поінформувала про заходи, які здійснюються Урядом України в рамках відкриття ринку землі, що є одним з пріоритетів держави, покликаного надати імпульс розвитку економіки, фермерства і аграрного комплексу країни.

 «Китай є найважливішим стратегічним партнером України в Азії, з яким ми системно розвиваємо співпрацю в аграрній сфері. Зокрема, 4 місяці 2021 року демонструють рекордні обсяги торгівлі продукцією АПК з Китаєм. Товарообіг аграрною продукцією за цей період збільшився на 33,4% до $5,7 млрд у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Ми зацікавлені у подальшому нарощенні торгівлі та диверсифікації продукції, яку Україна експортує до Китаю», - зазначив Тарас Качка.