Переймаємо досвід колег із Японії

Переймаємо досвід колег із Японії

Директорка з розвитку Асоціації «Ягідництво України» Марія Лакеєва нещодавно повернулась із Японії. Цю країну вона відвідала в складі української делегації. 

У рамках робочого візиту українці оглянули японські підприємства, що вирощують сільськогосподарську продукцію, а також побували на заводах, які виготовляють сучасне обладнання для зберігання та переробки плодів та овочів. 

“Енергоефективність та активне використання альтернативних джерел електроенергії — гордість японских інженерів. Виробники холодильних камер частково використовують сонячну енергію, а також мають потужні акумулятори, що забезпечують живлення камер холодильника навіть тоді, коли є перебої з електроенергією. Такі рішення можуть стати в пригоді українським виробникам ягід, враховуючи періодичні проблеми з енергопостачанням, які є в Україні через атаки росіян на наші енергетичні об'єкти.” — розповідає Марія Лакеєва. 

Також українська делегація відвідала Міністерство сільського, лісового й водного господарств Японії, де обговорили перспективи повоєнного відновлення України в сфері сільського господарства. Сподіваємось, що ця зустріч стане першим великим кроком у плідній співпраці між нашими країнами.