Робочий візит до Японії

Робочий візит до Японії

Директорка з розвитку Асоціації «Ягідництво України» Марія Лакеєва відвідала Японію у складі української делегації. 

Цей робочий візит був присвячений співпраці Міністерства агрополітики України та Міністерства сільського, лісового й водного господарств Японії. 

Для нашої Асоціації було важливо познайомитися з новітніми технологіями, перейняти японський досвід і передати його українським виробникам і переробникам. Зокрема, Марія Лакеєва відвідала завод Moriya Plant. Цей завод є частиною компанії «Mayekawa MYCOM», яка є одним із світових лідерів у виробництві передового та надійного промислового холодильного обладнання. 

Фахівці цього підприємства продемонстрували свої технології охолодження, які є  унікальними на ринку, бо дають можливість зберігати ягоди без втрати якості щонайменше два тижні. Завдяки цьому виробники можуть значно подовжити період реалізації свіжої ягоди.” — розповідає Марія Лакеєва. 

Також директорка з розвитку Асоціації «Ягідництво України» відвідала науково-дослідницький інститут Fujita Technology Center, на базі якого науковці розробляють технологічні рішення для підвищення якості будівництва та оптимізації робочих процесів. 

Представникам української делегації наочно продемонстрували роботів-помічників, яких застосовують у будівництві, новітні технології проектування та візуалізації майбутніх будівель. 

Також ми ознайомилися з проєктами, які спрямовані на мінімізацію наслідків стихійних лих. Ряд рішень знаходиться ще на етапі випробувать, однак сподіваюся, що вже у близькій перспективі ці технології з'являться й на нашому українському ринку.” — ділиться враженнями від поїздки Марія Лакеєва. 

В рамках робочої місії українські представники також відвідають кооператив, що спеціалізується на вирощуванні батату та проведуть зустріч у міністерстві сільського господарства, лісництва та риболовлі Японії з метою обговорення подальшої співпраці між країнами.