Як брати участь в онлайн-виставках. Підсумки першого вебінару в рамках курсу із підготовки до BIOFACH eSpecial

Як брати участь в онлайн-виставках. Підсумки першого вебінару в рамках курсу із підготовки до BIOFACH eSpecial

Першою з презентацією виступила Олена Березовська, президент ГС «Органічна Україна», яка розказала про Національний корпоративний профіль Organic Ukraine Business Hub, який є офіційним партнером виставки BioFach eSpecial 2021.

Торальф Ріхтер, головний міжнародний експерт (FiBL, Швейцарія) та швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» надав інформацію щодо тенденцій, як наразі спостерігаються на міжнародному ринку органічної продукції та викриків, які наразі відчувають гравці сектору. За словами фахівця, обсяги продажів органічної продукції в світі активно збільшуються вже кілька років поспіль, причому, теми зростання продажів значно перевищують темпи збільшення виробництва цієї продукції.

«Водночас, можна з впевненістю сказати, що тенденції збільшення виробництва органічної продукції будуть спостерігатися й надалі, адже, наприклад, ЄС встановив для себе амбітні плани, щоб до 2025 року 25% земель с/г призначення припадало саме на органічну продукцію», - констатує Торальф Ріхтер.

Тим часом в Україні цей сегмент також доволі динамічно розвивається. В 2019 році наша країна експортувала 469 тис. тонн органічної продукції на $189 млн, посівши 2 місце серед експортурів органічної продукції до ЄС.

  В свою чергу Ірина Кухтіна, президент Асоціації «Ягідництво України» в своїй презентації розказала, для чого компаніям брати участь у Biofach та інших міжнародних виставках, а також звернула увагу на те, коли цього робити не варто. За словами експерта, перш ніж подавати заявку на участь в міжнародних подіях, в тому числі й в онлайн-форматі, варто задуматись, чи готова ваша компанія до виходу на зовнішній ринок. Якщо ж відповідь буде позитивною, то варто обрати форму участі – комерційну чи іміджеву, та вид участі (в якості відвідувача, чи як експонент) в залежності від мети, яку ви прагнете досягти в результаті.      

«Необхідно чітко розуміти, що краще не брати участь в міжнародному заході взагалі, ніж погано представити свою компанію!», - підкреслює пані Кухтіна.

Про особливості участі у подіях в онлайн та офлайн форматі розповів Олексій Грушецький, радник Офісу з просування експорту. Фахівець надав подари щодо підготовки профілю компанії, комунікації перед та під час події з партнерами та потенційними клієнтами, розподілу ролей команди тощо.    

Про підготовку промо-матеріалів докладніше розповіла Олена Каіжен, виконавчий директор Асоціації «Ягідництво України». Експерт звернула увагу на нюанси, які зрештую можуть негативно вплинути на те, як вашу компанію сприйматимуть на виставці. Крім того, вона дала практичні поради роботи на стенді, враховуючи досвід АЯУ.

Нагадаємо, що це був перший вебінар в рамках підготовчого курсу BIOFACH eSpecial.     

9 лютого поговоримо про підготовку та проведення переговорів під час виставки. А вже 15 лютого темою вебінару буде «Робота з онлайн платформою Biofach» (необхідна попередня підготовка з боку компаній)

ПОЧАТОК кожного тренінгу о 11.00.

Участь у заходах безкоштовна за умови попередньої реєсрації.