Садівники зможуть отримати заплановані компенсації

Садівники зможуть отримати заплановані компенсації

«Реєстрування наказу у Мін'юсті по нормативах затягнулось майже на місяць. Сьогодні, 7 жовтня буде завершено процедуру державної реєстрації наказу № 1750 у Міністерстві юстиції України, тож виробники мають змогу отримати заплановану компенсацію. А от чи вистачить усім коштів – невідомо, це залежить лише від кількості бажаючих», – прокоментував він. Адже спочатку будуть отримані та розглянуті усі заявки від виробників, а потім кошти будуть пропорційно розподілені між компаніями-заявниками – чи на часткову компенсацію обладнання та об’єктів, чи на садивний матеріал. Зараз пріоритетів згідно часу подачі заявки виробниками немає.

Леонід Сухомлин зазначив, що документи на отримання компенсації виробниками подаються до 1 листопада, затверджені обласні комісії надають отримані заявки до 15 листопада, а кінцеве рішення по компенсаціям приймає спеціальна комісія МЕРТу. «Під держкомпенсацію також підпадає осіння посадка, та обладнання введених у експлуатацію об’єктів – з 1 січня 2020 року до кінця жовтня включно», – розповів Леонід Сухомлин.

Нагадаємо, що «Fruit&Berry Zoom» проходять щотижня об 11.00, в рамках ініціативи «VTrade Фрукти і Ягоди», яку реалізують Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Асоціація «Ягідництво України».

Захід безкоштовний за умови попередньої реєстрації. Щоб долучитись до «Fruit&Berry Zoom #5», заповніть, будь ласка, форму реєстрації.