Україна взяла участь у виставці Fruit Logistica в Берліні

Україна взяла участь у виставці Fruit Logistica в Берліні

Ініціатором та організатором участі наших виробників у престижній виставці виступила Асоціація «Ягідництво України» (Ukrainian Berries Association), розповіла Укрінформу президент асоціації Ірина Кухтіна.

«Це було не просто, але ми це зробили» - сказала Кухтіна.

Вона назвала основні меседжі від України світу в ці часи: Ми продовжуємо жити та працювати пропри всі труднощі та війну в нашій країні; ми присутні на ринку і матимемо врожай для експорту цього року. Ми потребуємо підтримки від наших партнерів як ніколи. Підтримка сектору ягідництву – це купівля українських товарів, та забезпечення через неї надходжень до України, створення робочих місць для наших людей, особливо внутрішньо переміщених осіб, та підтримка української економіки, - зазначила президент Асоціації. Вона визнала наявність логістичних проблеми, але запевнила, що вони не впливають критичним чином на можливість постачання української продукції на ринки ЄС.

В цьому надскладному році, незважаючи на всі перепони, Україна все ж таки виступила з національним стендом. Це стало можливим завдяки підтримці Messe Berlin, які надали стенд для України безкоштовно. Окрім асоціації в експо взяли участь 10 українських компаній з усієї країни –  компанії, що вирощують лохину, черешню, органічні овочі, яблука та груші, виробник пакування для фруктів та овочів, виробники садивного матеріалу та постачальники логістичних послуг: ТОВ «Артіль№ 1» (ТМ ArtBerry»), ТОВ «Блюберрі», ТОВ «Грасс Авеню» (ТМ Starberries), ФГ «Гадз», ФГ «Федорівське», ТОВ «Сади Дніпра» (ТМ UApple), ТОВ «Дунайський аграрій», ТОВ «Фрутек», ТОВ «СЕМ ЕКОПАК» та ТОВ «КТЛ-Лодгістик».

На полях виставки відбулися численні ділові зустрічі, під час яких усі висловили слова підтримки та співчуття Україні, а також підкресли свій захват від сили українців та завірили в подальшій співпраці та підтримці нашої країни.

Стенд України з лого «#StandWithUkraine» привернув значну увагу європейських медіа та політичних кіл. Його відвідав, зокрема, міністр сільського господарства ФРН Джем Оздемір.

Участь у виставці цього року, після дворічної «коронавірусної» паузи взяли загалом близько 2 тисяч експонентів з 87 країн і регіонів світу.

Fruit Logistica – провідна світова виставка свіжої плодовоягідної продуктами, яка представляє весь ланцюжок доданої вартості для промисловості свіжих продуктів від виробника до реалізації.