Відбулась друга онлайн подія в рамках секторального проєкту Ukrainian Organic Export Days 2021

Відбулась друга онлайн подія в рамках секторального проєкту Ukrainian Organic Export Days 2021

Слухачі отримали практичні знання та матеріали щодо особливостей ведення онлайн В2В-перемовин.

Спікерами виступили:

Олена Каіжен, Директор із зовнішньої торгівлі та комерційної діяльності Асоціації “Ягідництво України”;

Олександр Сударкін, Директор програми МВА та програми pre-MBA "Менеджмент і Лідерство" в бізнес-школі МІМ-Київ.

Олена Каіжен поділилась досвідом ведення міжнародних переговорів в онлайн форматі та націлила учасників проєкту на результат в майбутніх перемовах. Олександр Сударкін виступив на тему бізнес-перемовин в експорті. Доповідь містила низку практичних порад: були описані основні принципи підготовки до B2B перемовин, тонкощі роботи з перемовниками, їх налаштування на результат. Розглянули основні етапи та стадії перемовин. Поговорили також і про вирішення складних “тупикових” ситуацій та про роботу з запереченнями. Окремо тренер закцентував на важливості підготовки до переговорного процесу та правила першого знайомства, так званого “Elevator pitch”, коли Ви маєте представити свій продукт/послугу за дуже короткий час (близько тридцяти секунд або 100–150 слів).

Нагадаємо, що проєкт Ukrainian Organic Export Days 2021 має на меті не тільки налагодження співпраці між українськими виробниками органічної харчової продукції та потенційними партнерами за кордоном, а й забезпечення кращого досвіду ведення міжнародних перемовин й розвитку експортного бренду України, створення репутації наших виробників як надійних, професійних та прозорих партнерів.

Цього року Ukrainian Organic Export Days проходитиме в онлайн-форматі з 20 вересня до 1 жовтня 2021 року.

___________

Ініціатива реалізується Офісом з розвитку підприємництва та експорту України спільно з Асоціацією “Ягідництво України” - Ukrainian Berries Association.

Захід відбудеться за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми "Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України" - Quality FOOD Trade Program, що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО, яка реалізується компанією Chemonics International.