Заморожування малини з максимальною енергоефективністю та збереженням високої якості – поради OctoForst

Заморожування малини з максимальною енергоефективністю та збереженням високої якості – поради OctoForst

Ще однією причиною швидкої заморозки на місці є те, що стигла малина дуже крихка і має короткий термін життя після збору врожаю. Перевезення свіжої малини на великі відстані часто призводить до неякісних та пошкоджених ягід. Велика ймовірність побачити підтікання соку під час транспортування; наявність камери поруч із полем гарантує цілу та красиву ягоду. Таким чином, індивідуальне швидке заморожування (IQF) на місці під час збирання врожаю є оптимальним рішенням для запобігання значних втрат.

Обробка IQF починається з охолодження

Обробка IQF варіюється залежно від продукту. Для малини рекомендується охолоджувати в камері при температурі від 5 ° C до 8 ° C, а на деяких ринках потрібно застосовувати легкий розпилювач хлору.

IQF заморожування малини: головні виклики

Є кілька ризиків при IQF заморожуванні малину:

ягода легко кришиться на стадії заморожування;

високий вміст води, що спричиняє утворення грудок;

складно підтримувати приємний червоний колір;

поверхневі пошкодження, спричинені використанням металевої сітчастої стрічки тощо

Вибір правильного виду морозильної камери IQF призводить до отримання натуральних та якісних продуктів та стійкого виробництва.

Ще однією значною проблемою, з якою переробники стикаються у всьому світі, є пошук економічного та енергоефективного рішення. У наш час навіть такі ринки, як країни Західної Європи, стикаються з проблемою збільшення витрат на електроенергію. У компанії OctoFrost є рішення цієї проблеми, оскільки пропонує обладнання, що споживає на 20-30% менше енергії, ніж інші традиційні морозильні камери.

Впорайтеся з проблемами за допомогою правильного обладнання

У морозильній камері OctoFrost IQF повітряний потік і швидкість повітря збалансовані, щоб створити найкращий рух для таких чутливих продуктів, як малина. Також можна самостійно встановити швидкість обертання вентилятора, щоб ви могли для зручності керувати набором вентиляторів в одній зоні заморозки. Повний контроль повітря та регульована швидкість обертання вентилятора мають вирішальне значення, оскільки ви можете оптимізувати рух ягоди конвеєрною стрічкою, щоб уникнути обсипання та утворення грудок.

Ягоди зазвичай мокрі і м’які при вході в морозильну камеру, тому швидкість обертання вентилятора біля входу в камеру встановлена ​​відносно високою для досягнення хорошого розділення продукту.

По мірі того як ягоди стають холоднішими, вони стають і більш крихкими. Таким чином, зменшення швидкості обертання вентилятора додатково потрібно, щоб уникнути пошкодження поверхні та обсипання. Крім того, асиметричний рух, який створюється покривками OctoFrost, не сприяє опікам поверхні на ягодах.

По закінченню процесу заморожування IQF конструкція подачі морозильної камери відіграє вирішальне значення для кінцевого продукту. У морозильній камері OctoFrost IQF висота падіння подачі близько нуля, щоб зменшити можливі поломки для такого делікатного продукту. Ви можете бути впевнені, що при заморожуванні малини за допомогою обладнання від OctoFrost гарантує стабільне виробництво та якісний продукт.