Чому охолодження має бути обов’язковим у процесі шокової заморозки (IQF) лохини?

Чому охолодження має бути обов’язковим у процесі шокової заморозки (IQF) лохини?

Тенденція до споживання більш натуральних смузі, соків та продуктів, багатих на вітаміни, призводить до зростання попиту на заморожені ягоди. При чому попит є активним лише на високоякісні продукти. Заморожена лохина є найбільш популярним продуктом у цій ніші, а правильний процес переробки має важливе значення для високоякісних заморожених продуктів. 

Чому охолодження має бути обов’язковим у процесі шокової заморозки (IQF) лохини 

Для культивованої лохини процес розпочинається доволі типово, а саме з промивання ягоди. Потім відбувається охолодження, зневоднення, періодичне видалення плодоніжок та листя. Настпни етап - сам процес шокової заморозки (IQF). Дика чорниця дуже рідко проходить етап промивання, оскільки має досить крихку структуру, тому лише деякі переробники піддають чорницю обережному промиванню. 

Переробники часто використовують камеру шокової заморозки і як охолоджувач, і як морозильник, що призводить до втрати часу та надмірного енергоспоживання. Використання охолоджувача для охолодження продуктів збільшує потужність морозильної камери на 10% та покращує якість продукції за рахунок суттєвого зменшення температури у ядрі продукту. Час розморожування в тунелі камери для шокової заморозки (IQF) зменшується на 50% через використання охолоджувача та зневоднювального шейкеру перед процесом заморожування. 

Ефективне охолодження та зневоднення лохини

Великий об’єм циркулюючої крижаної води в охолоджуючій бані OctoFrost охолоджує ядро продукту до 5°C. Потім, використовуючи зневоднювальний шейкер OctoFrost із повітряним ножем, усуваються надлишки води з поверхні продуктів та рівномірно розподіляється пласт продукту для ефективного процесу шокової заморозки. 

Шокова заморозка (IQF) культивованої чорниці (лохини)

Типовими викликами під час шокової заморозки лохини з якими стикаються переробники є тріщини та опіки на поверхні продукту, спричинені повільним заморожуванням та поясами металевої сітки. У морозильній камері OctoFrost швидкості обертання вентилятора є регульованими та створюють унікальну аеродинаміку для м’якого і швидкого заморожування кірки. Використання перфорованих плит у морозильній камері дає змогу поверхневому повітряному потоку не призводити до утворення поверхневих тріщин та уникати поділу продукту. 

Шокова Заморозка (IQF) дикої чорниці 

Дика чорниця часто надходить з великою кількість листків та гілочок, які необхідно видаляти перед заморожуванням. Для пухких черешків та листків пропонується використовувати простий вентилятор для продування. При наявності у ягоди прикріпленого листя і плодоніжок, добре контрольвана швидкість повітря у морозильній камері шокової заморозки (IQF) OctoFrost, допоможе ефективно відділити непотрібні частинки від ягоди. 

Рентабельне виробництво, висока оптова ціна 

Унікальні характеристики обладнання для переробки OctoFrost сприяють досягненню природного вигляду та збагаченню поживними речовинами продуктів, які пройшли шокову заморозку, а також забезпечують вигідне та стійке виробництво, що потребує менше води, енергії та ручної роботи. Передусім, заморожена їжа є відповіддю на питання про зменшення харчових відходів, що важливим кроком на шляху покращення світу.