Ірина Кухтіна: «Лохина ніколи не коштуватиме 25 грн за кг»

Ірина Кухтіна: «Лохина ніколи не коштуватиме 25 грн за кг»


Пані Ірина відмітила, що лохиновий бізнес в Україні здебільшого орієнтується на експорт. Професійні насадження продовжують розширюватись, адже попит на цю ягоду є і він продовжує зростати. Зростає навіть внутрішній попит. Наприклад, минулого року були втрати врожаю через погодні умови, але експорт минулого року впав також через те, що були гарні ціни і попит на внутрішньому ринку.

Якщо говорити про лохину, це дуже дорога ягода в плані вирощування. Щоб отримати ягоду гарної якості, це потрібно робити технологічно, тому вона не може бути дешевою в принципі. Ця ягода ніколи не коштуватиме 25 грн.

Якщо порівнювати з чорницею, яка є більш дешевою і містить більш антиоксидантів і вітамінів - десертні якості лохини набагато кращі: вона більша, красивіша, має цікавішу текстуру, смачніша. «Чорниця є більш технічною ягодою, більше придатною для заморозки, оскільки її важко транспортувати на далеку відстань, вона занадто м’яка. В той же час лохина – це експортно-орієнтована культура», - підвела підсумок пані Ірина.

Читати також:

Українська лохина: сезон розпочато!

Коли в Україні подешевшає лохина?

У США з’явилася коаліція "Лохина за прогрес та здоров'я"