Майже 100 українських фермерів приєдналися до онлайн-форуму «Перехід на органічне виробництво: переваги для українських підприємств харчової та аграрної продукції»

Майже 100 українських фермерів приєдналися до онлайн-форуму «Перехід на органічне виробництво: переваги для українських підприємств харчової та аграрної продукції»

 Учасниками онлайн-форуму Перехід на органічне виробництво: переваги для українських підприємств харчової та аграрної продукції стали понад 80 осіб українських аграріїв та інших осіб, зацікавлених у виробництві органічної продукції. 

 Під час заходу українські підприємці дізнались про: 

  • стан вітчизняного ринку органічної продукції та країн, до яких Україна експортує органіку; 
  • особливості сертифікації органічної продукції;
  • інструменти переходу на органічне виробництво;
  • глобальні органічні тенденції та перспективи. 

 

Чому ж виробництво органічної продукції це можливість для розвитку? 

  • Австрія та Німеччина звітують про рекордне зростання попиту на органічні продукти в 2020.
  • Фокус на здоровому способі життя – один з головних трендів поточного десятиліття. 
  • Молодь – основна цільова аудиторія органічної продукції, а тому попит буде зростати.
  • Торговельна війна між США та Китаєм призвела до переформату торговельних потоків продовольства: Китай шукає нових постачальників.
  • Згідно з планом ЄС, завданням для аграрного сектора до 2030 року є скорочення використання  пестицидів на 30%, добрив - на 20%; частка земель під органічним  виробництвом – 25%. 

Запис онлайн-форуму за посиланням: https://www.facebook.com/EEPO.Ukraine/videos/360334545782982

__________

Ініціатива реалізується Офісом з розвитку підприємництва та експорту України спільно з Асоціацією “Ягідництво України” - Ukrainian Berries Association.

Захід став можливим за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми "Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України" - Quality FOOD Trade Program, що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО, яка реалізується компанією Chemonics International.