Сектор садівництва буде одним з пріоритетних для держави в наступні декілька років

Сектор садівництва буде одним з пріоритетних для держави в наступні декілька років

«Ми бачимо, що суттєво зростають інвестиції в садівництво, що не може не радувати, адже це й додаткові робочі місця, що є дуже важливим аспектом з точки зору зайнятості сільського населення, а також створення доданої вартості. Тож цей сектор на наступні роки буде одним з пріоритетних для нас, що повністю підтримується керівництвом держави. Більше того, наразі розглядається можливість навіть збільшити фінансування хоча б навіть до 1 млрд. грн», -  розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

При чому в Міністерстві підкреслюють, що активний розвиток сектору став можливим в тому числі завдяки співпраці з профільними асоціаціями.

«Робота з державними органами влади є одним з головних напрямків нашої діяльності і приємно бачити, що вона ефективна та приносить свої плоди. У співпраці з іншими галузевими асоціаціями та за підтримки гравців ринку нам в 2021 році вдалося зробити досить багато. Ми активно займались тим, щоб наші фермери мали змогу отримати компенсації в повній мірі і вже бачимо результати. Дякуємо всім колегам за співпрацю, а також представникам Мінагрополітики за їх готовність до діалогу», - коментує Ірина Кухтіна, президент Асоціації «Ягідництво України».

В 2021 році на фінансову підтримку розвитку сектору садівництва, виноградарства та хмелярства було виділено рекордні кошти – 512 млн грн. Для порівняння, роком раніше підтримка цього напрямку становила 290 млн. грн.

Всього ж протягом 2021 року було надано українським сільгосптоваровиробникам державної підтримки у обсязі 4,66 млрд грн, що складає 100% від передбаченої суми в бюджеті. Водночас запит від аграріїв на фінансування протягом 2021 року склав близько 7 млрд грн.