Енергоефективність IQF ліній по заморожуванню ягід, що забезпечує економію річної праці

Енергоефективність IQF ліній по заморожуванню ягід, що забезпечує економію річної праці

За їх словами наразі спостерігається доволі швидка зміна вподобань покупців, а також їх ставлення до заморожених продуктів. Особливо цей тренд помітний в період міжсезоння, коли брак свіжих овочів, фруктів та ягід компенсується за рахунок заморожених. Крім того, безпрецедентного значення набуває безпека харчових продуктів, причому мова йде як про плодовоовочеву продукцію, так й про м’ясо, морепродукти тощо.

Це все в свою чергу стимулює попит з боку переробних підприємств на технології, зокрема – на лінії для заморожування IQF з системою “no hand touch” (без дотику). Адже обробка ягід за допомогою індивідуального швидкого заморожування (IQF) гарантує як безпеку харчових продуктів, так і збереження поживних речовин та зовнішнього вигляду продукту.

Чому попереднє охолодження необхідне для ягід

Зазвичай підготовка ягоди до заморожування IQF починається з мийки, після чого ягода охолоджується, а вже потім – потім заморожується.

Потужності багатьох виробників не дозволяють попередньо охолодити продукт перед заморожуванням, вони часто використовують морозильну камеру як охолоджувач. З точки зору економіки, це не доцільне рішення. Охолодження продукту поза морозильною камерою коштує лише 30% енергії порівняно з використанням морозилки для охолодження.

Крім того, добре охолоджений продукт має і інші переваги. Потужність морозильної камери збільшується приблизно на 10%. Час роботи між розморожуванням зазвичай збільшується вдвічі, а якість продукту значно збільшується при меншій кількості поверхневих проблем та зменшенні формування блоку.

IQF заморожування малини

Морозильна камера OctoFrost IQF врівноважує потік повітря та швидкість, щоб створити оптимальний рух по морозилці. На початку процесу продукт у морозильній камері ще мокрий і м’який. Тут необхідна циркулююча флюїдизація для підтримання розподілу та поверхневого заморожування продукту. Оскільки продукт стає холоднішим, він стає більш крихким і потрібно зменшити швидкість повітря, спочатку на зоні 2 шляхом киплячої флюїдизації, а в кінці морозильної камери закріплюється флюїдизація шару.

Ця процедура заморожування в поєднанні з нульовим падінням при морозильній камері гарантує мінімум поломки.

IQF заморожування культивованої чорниці (лохини)

Заморожування лохини чутливе до поверхневих вод, що може призвести до розтріскування ягоди. Охолодження до + 5 ° C, а потім ефективне зневоднення, наприклад. Рекомендується струмінь для зневоднення / розподілення OctoFrost з повітряним ножем.

Справжня циркулююча флюїдизація також сприяє відполіруванню поверхні та видаленню квітів, що може стати проблемою в іншому випадку.

IQF заморожування дикорослої чорниці

Окрім вищезазначених проблем, пов’язаних із лохиною, дикоросла чорниця часто буває з великою кількістю листя та стебел. Технології від OctoFrost з доведеною здатністю контролювати швидкість повітря може ефективно відокремлювати листя і стебла. Рекомендується видаляти пухкі стебла та листя поза морозильної камерою за допомогою простого вентилятора.

IQF заморожування суниці

Суницю садову IQF зазвичай заморожують відразу після збирання, що зберігає вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Заморожування за допомогою морозильної камери OctoFrost IQF забезпечує низький рівень зневоднення та запобігає утворенню грудочок, зберігаючи запах, текстуру та смак ягід.