Експорт лохини з Чилі зростає через підвищення попиту на продукти які зміцнюють імунітет

Експорт лохини з Чилі зростає через підвищення попиту на продукти які зміцнюють імунітет

На тлі COVID-19 споживачі стали уважніше ставитися до свого здоров’я, і ​​попит на продукти що підвищують імунітет, в тому числі лохину, виріс в порівнянні з аналогічними періодами минулих років.

За статистикою агентства ProChile, за січень-квітень 2020 року об`єм експортних поставок лохини з Чилі виріс на 5% ($ 442 млн). Експорт замороженої лохини збільшився на 18% в порівнянні з 2019 роком.

Міжнародна торгівля, зіткнувшись з пандемією, була змушена перебудовуватися. Галузеві заходи і ділові переговори між чилійськими експортерами та представниками азійських компаній були проведені в онлайн режимі. За допомогою цього бізнес-інструменту чилійські постачальники змогли налагодити просування своєї продукції в багатьох країнах. Більше 180 серій віртуальних зустрічей були проведені з імпортерами Малайзії, Японії, Кореї, Тайваню та Китаю. У них взяли участь понад 200 чилійських постачальників. Далі заплановані зустрічі з представниками В’єтнаму, Гонконгу, Таїланду, Індонезії і Австралії.

«Розробка альтернативних способів підтримки малих і середніх підприємств, які не могли виїхати в інші країни, проведена з використанням наших B2B-платформи в Чилі, зайняла деякий час. Зараз віртуальні зустрічі стали важливим інструментом комунікації », – підтвердив Хорхе О’Райан, генеральний директор ProChile.