У США представили нову технологію заморожування ягід, фруктів та овочів

У США представили нову технологію заморожування ягід, фруктів та овочів

Використання нового способу заморожування продуктів у всьому світі може скоротити споживання енергії на цілих 6,5 мільярда кіловат-годин щороку, зменшуючи при цьому викиди вуглецю, які еквівалентні приблизно мільйону автомобілів, – зазначила дослідниця технологій харчової промисловості ARS Крістіна Більбао-Сайнц.

Новий метод заморожування, який називається ізохорним, працює шляхом зберігання продуктів у герметичній жорсткій ємності (зазвичай з твердого пластику або металу), повністю заповненій рідиною, наприклад водою. На відміну від звичайного заморожування, коли їжа піддається впливу повітря і твердо застигає при температурі нижче 0 оС, ізохорне зберігає їжу, не перетворюючи її на твердий лід. Поки їжа залишається зануреною у рідку порцію, вона захищена від кристалізації льоду, що є основною загрозою для якості продуктів.

Ізохоричне заморожування також дозволяє більш якісно зберігати свіжі продукти, зокрема помідори, черешню та картоплю, які в іншому випадку важко зберегти за допомогою звичайної заморозки.

Ще одна перевага такого методу полягає в тому, що він знищує мікробні забруднення під час обробки продуктів.

Джерело

Читати також

Заморожування малини з максимальною енергоефективністю та збереженням високої якості – поради OctoForst

Технології заморожування ягід