Ягідні підсумки року в Польщі

Ягідні підсумки року в Польщі

Зменшення виробництва малини

Висока вологість сприяла розвитку грибкових хвороб і шкідників, боротьба з ними була важкою. Несприятливі умови найбільше вплинули на врожай малини, який у 2021 році був приблизно на 13% меншим порівняно з попереднім роком і становив майже 104 тисячі тонн.

Збільшення виробництва смородини та аґрусу

Загальний урожай смородини (чорної та кольорової) оцінили у понад 152 тисячі тонн, тобто на 6,5% більше, ніж минулого року. Зокрема, врожай чорної смородини оцінили майже в 112 тисяч тонн, тобто приблизно на 4% більше, ніж у 2021-му.

Виробництво аґрусу оцінили приблизно в 9,5 тисяч тонн, тобто приблизно на 10% більше, ніж минулого року.

Слабша товарна врожайність суниці садової

Урожай суниці оцінили менше ніж у 156 тисяч тонн, тобто приблизно на 8% більше минулорічного виробництва. Через несприятливі погодні умови у багатьох насадженнях, особливо під укриттям, спостерігався інтенсивний розвиток грибкових захворювань і зниження якості товарного врожаю. Також скоротився термін постачання суниці садової.

Урожай решти фруктів і ягід оцінили у 143 тисячі тонн, тобто приблизно на 3% більше порівняно з 2020 роком. Найбільшу частку в цій групі фруктів займають чорноплідна горобина та лохина.