Попит на заморожені продукти в умовах COVID-19 активно зростає - OctoFrost

Попит на заморожені продукти в умовах COVID-19 активно зростає - OctoFrost

По-перше це пов’язане з доволі тривалим терміном зберігання такої продукції, що дозволяє споживачам зменшити кількість походів до магазину, тим самим – знизити ризики захворювання. По-друге, дослідники виявили, що вміст вітамінів у заморожених фруктах може дорівнювати вмісту вітамінів у свіжих продуктах, що також стимулює попит.

Але варто звернути увагу, що досягнути повного збереження вмісту вітамінів та мікроелементів можливо лише при умові використання шокового замороження (IQF) та дотримання всіх технічних процесів.    

 

Охолодження для енергоефективності

Стандартна послідовність процесу шокового заморожування(IQF) починається з миття, нарізання кубиками, якщо це необхідно, або ж позбавлення від плодоніжки. Після чого відбувається попереднє охолодження та зневоднення. Часто переробники пропускають стадію охолодження, поміщаючи продукт кімнатної температури прямо в морозильну камеру. Однак попереднє охолодження продукту перед самим процесом заморозки є ефективнішим та економічнішим.

При попередньому охолдженні продукту використовується тільки 30% енергії, порівняно з енергією, яка використовується при безпосередньому поміщенні гарячого продукту в морозильну камеру.

Маючи попередньо охолоджений продукт, який поміщається в морозильну камеру, можна збільшити його ємність до 10%. Охолодження за допомогою водяної ванни OctoFrost допомагає ядру продукту досягти 5 C° або навіть менше, готуючись до індивідуального швидкого заморожування (IQF). Більше того, для таких фруктів як персики та абрикоси, можливо змішати аскорбінову кислоту в воді, що циркулює.

 Також, важливо пам’ятати, що тривалість замочування не впливає на колір плодів. Можливість поєднання процесів охолодження та збереження кольору економить час виробництва та витрати процесорів.

Зневоднення для якісного розділення продукту

Зневоднення є дуже важливим процесом перед заморожуванням. Якщо цього не зробити, це може призвести до перевитрати енергії, засмічення плити та утворення грудок через надлишок поверхневої води, що шкодить рентабельності виробництва та цілісності продукту. Час роботи морозильної камери швидкої заморозки (IQF), зазвичай, зменшується вдвічі через зневоднення, а якість продукту значно зростає з природним виглядом та високим ступенем відокремлення продукту.

Індивідуальна шокова заморозка (IQF)  для зменшення харчових відходів

Фрукти і ягоди для індивідуальної шокової заморозки (IQF) зазвичай збирають на піку їх стиглості та негайно охолоджують безпосередньо на полі для збереження вітамінів та антиоксидантів. Далі йде процес зневоднення, останнім етапом буде шокова заморозка (IQF), яка завершує весь цикл обробки.

Морозильна камера індивідуальної шокової заморозки OctoFrost може мати кілька регульованих зон заморожування, для кожної з яких можливо встановити бажану швидкість обертання вентилятора. Це дозволяє розділити нарізані кубики, наприклад суниці, персика, сливи тощо за допомогою безперервного потоку повітря.

У першій зоні заморожування повітряний потік можливо встановити на заморожування шкірки, яка блокує вологу всередині продукту та призводить до мінімізації зневоднення.

Опорні плити в морозильній камері OctoFrost мають гладку поверхню, що виключають будь-яку можливість пошкодження поверхні фруктів. Ці опорні плити мають унікальну розробку, яка забезпечує  легкість очищення, заміни та безпеку харчових продуктів.

Обробка за допомогою обладнання індивідуальної шокової заморозки OctoFrost забезпечує щільність та вміст води у фруктах, зберігаючи аромат, колір та текстуру. Як результат, фрукти і ягоди швидкої заморозки, безсумнівно, матимуть вдвічі вищу вартість на ринках.

Крім того, такий підхід дає можливість свідомим споживачам зменшити кількість харчових відходів. «Розморожуй лише стільки, скільки потрібко!», - закликають OctoFrost, адже зменшення харчових відходів в реаліях сьогодення в компанії вважають вкрай важливим і саме на цьому наголошують у своїй громадянській позиції.