Відбулась навчальна поїздка: "Агротехнологічні майстер-класи з особливостей вирощування персиків та столового винограду" (фото)

Відбулась навчальна поїздка: "Агротехнологічні майстер-класи з особливостей вирощування персиків та столового винограду" (фото)


Учасники завітали в Одеська обл. с. Барабой, де всіх гостинно зустрів директор компанії "ГРІН ТЕХНОЛОДЖІ ЛТД" Дмитро Остапенко. Саме на території його господарства відбувся практичний тренінг.  

Тренінг складався з двох частин: теоретичної і практичної, у винограднику і інтенсивному персиковому  саду. Під час теоретичної частини відвідувачі ознайомились з досвідом керівника господарства по закладці виноградника і інтенсивного персикового саду. Пан Дмитро докладно розповів, яким чином вирішено в господарстві питання з водою для зрошування, продемонструвавши рукотворне озеро, куди збирається вода, і крапельним поливом.

Доповідач окремо торкнувся теми посадкового матеріалу: як і де його краще заказувати за кордоном, на що обов’язково треба звертати увагу і як зберігати його до посадки. Було піднято тему, як розпланувати господарство і яка саме техніка і обладнання потрібне. Господар продемонстрував, як зберігаються заходи захисту і живлення і техніка. Під час практичної частини в винограднику і саду агроном господарства додав інформації, як саме забезпечив високе виживання саджанців винограду і персика, скільки води і добрив потребують насадження, як правильно організувати і автоматизувати полив і живлення для різних сортів рослин на одній ділянці і за якими схемами відбувається обрізка винограду і персикових дерев.