Мексика вимушена знизити прогнози експорту ягід через пандемію

Мексика вимушена знизити прогнози експорту ягід через пандемію

Хосе Луїс Бустаманте Фернандес, президент Ради директорів Національної асоціації експортерів ягід (Aneberry), заявив, що країна прогнозувала подвоєне зростання експорту в Північну Америку. Але, зважаючи на пандемію, зараз він очікує, що в Мексиці зростання експорту ягід на 5% у порівнянні з показниками 2019 року.

Наразі під ягодами в Мексиці зайнято приблизно 47 тис га у 22 штатах. Щорічно країна експортує понад 400 тис. тонн, що приносить Мексиці близько 2,5 мільярда доларів США, сказав Бустаманте.

Однак 97,5% експорту зосереджено у США та Канаді, тому завданням цього сектора є диверсифікація на інші ринки, переважно в Азії та на Близькому Сході. Бустаманте також зазначив, що головними проблемами для закріплення на цих ринках були логістика та комерційні відносини.

Для цих напрямків оптимальним рішенням є авіа логістика, особливо коли мова йде про малину та ожину. Пандемія перервала міжконтинентальні рейси, – сказав він, –  Це справжній логістичний виклик, адже мова йде про чартерні рейси. Крім того, ми повинні знайти хороших ділових партнерів, які купуватимуть наш продукт протягом усього року, адже поодинокі замовлення зовсім не означають диверсифікацію експорту.