В Україні з’явились нові біологічні ЗЗР від іспанської компанії Arvensis

В Україні з’явились нові біологічні ЗЗР від іспанської компанії Arvensis

 

Дані продукти складаються з комплексу різних ферментів (хітиназа, целюлаза, протеаза, ліпаза), що утворюються різними ізольованими мікроорганізмами в контрольованих умовах, та вторинних метаболітів рослин (алкалоїди, терпени, фенольні сполуки, ефірні олії тощо). Ферменти здатні руйнувати кожен компонентний шар клітинної стінки грибів, викликаючи їх загибель через лізис клітин.

Вторинні метаболіти рослин (в першу чергу алкалоїди) – інгібують клітинне дихання та синтез ліпідів, впливають на мітоз та ділення клітин патогенних мікроорганізмів. Крім цього вони контролюють спороутворення шляхом порушення росткових трубок та росту міцелію. Таким чином блокується доступ збудника до рослини, утворюючи так звану “зону гальмування”, що припиняє розвиток захворювання.Дані продукти складаються з комплексу різних ферментів (хітиназа, целюлаза, протеаза, ліпаза), що утворюються різними ізольованими мікроорганізмами в контрольованих умовах, та вторинних метаболітів рослин (алкалоїди, терпени, фенольні сполуки, ефірні олії тощо). Ферменти здатні руйнувати кожен компонентний шар клітинної стінки грибів, викликаючи їх загибель через лізис клітин.

На сьогодні в портфелі біологічних ЗЗР є 9 продуктів, із них:

  • фунгіциди проти збудників сірої гнилі (Botrytis cinerea), антракнозу (Colletotrichum acutatum), борошнистої роси, фітофторозу тощо
  • бактерицид превентивної дії, але із вираженим стоп-ефектом
  • інсектициди проти трипсів, білокрилки, попелиць, гусениць, мінерів
  • акарицид і нематоцид

 

Біологічні ЗЗР Арвенсіс успішно продаються у більш ніж 40 країнах світу. Всі препарати виробляються в Іспанії. В Україні ексклюзивно представлені компанією Нор-Ест Агро.

Компанія Arvensis (Арвенсіс) була створена в Іспанії у 1998 році і на сьогодні є провідним виробником і постачальником інноваційних рішень у сфері живлення та біологічного захисту рослин. Компанія має власний R&D центр, співпрацює з відомими дослідницькими університетами та науковими установами.