Національний павільйон України на виставці BIOFACH 2023

Національний павільйон України на виставці BIOFACH 2023

З 14 лютого по 17 лютого у німецькому місті Нюрнберг проходить найбільша міжнародна виставка органічних продуктів, яка щороку збирає тисячі відвідувачів з різних куточків світу. Цьогоріч у виставці беруть участь 2765 експонентів з 95 країн.

У 2023 році Україна представлена на заході масштабним Національним павільйоном загальною площею 188 м2 (стенд 4А-511 та 4А-405). Це 10-та ювілейна участь українських компаній на найбільшій міжнародній події галузі.

Цьогоріч експортний потенціал органічного сектору України презентують 23 компанії, що продовжують працювати під час війни та постачати продукцію за кордон. Зокрема, в роботі виставки беруть участь такі компанії-члени АЯУ, як ТОВ "АЛЬТЕ Фудз", ТОВ "Сав Агро Партнер", ФГ “Еко Беррі”, ТОВ "Aметист Оле", ТОВ "Двіпа", ТОВ "Торіс".

Національний павільйон України організований ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», національним проєктом Дія.Бізнес у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України, громадською спілкою «Органічна Україна», асоціацією «Ягідництво України» та Органічною ініціативою.

Підтримку надають:

  • Європейський Союз і уряд Німеччини через програму міжнародної співпраці «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» у партнерстві з німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) Gmb;
  • ЄБРР за фінансування Швейцарії в рамках Фонду сприяння малому бізнесу ЄБРР (донори Фонду: Італія, Ірландія, Японія, Корея, Люксембург, Норвегія, Швеція, Швейцарія, Тайвань Бізнес – Фонд Технічного Співробітництва ЄБРР та США);
  • Швейцарія в рамках швейцарсько-українських програм «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) та «Органічна торгівля заради розвитку у Східній Європі» (OT4D);
  • проєкт «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA), який фінансується Федеральним міністерством продовольства та сільського господарства Німеччини.

Серед компаній-учасниць Національного павільйону України – виробники зернових культур, горіхів, заморожених та сублімованих ягід, концентрованих фруктових соків та пюре, соняшникової олії, пастили, дитячого харчування, снеків та сухих сніданків, а також допоміжних речовин біопрепаратів.

Відбір компаній-учасниць Національного Павільйону України здійснювався згідно з наступними критеріями:

  • реєстрація згідно з українським законодавством;
  • наявність в асортименті продукції відповідно до тематики заходу;
  • наявність органічного сертифіката; готовність відрядити на захід представника компанії.

Обмеження за кількістю компаній-учасниць не було, тож усі охочі змогли приєднатися.

Національний павільйон України організований ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» у партнерстві з асоціацією «Ягідництво України» та іншими партнерами.

Докладніше про українських учасників виставки дивіться на сайті.