ANUGA 2021: підсумки участі українських компаній в рамках колективного стенду

ANUGA 2021: підсумки участі українських компаній в рамках колективного стенду

Нагадаємо, що найбільша продовольча виставка ANUGA - 2021 проходила с 9 по 13 жовтня в Німеччині. На колективному стенді було представлено 7 провідних українських компаній, які спеціалізуються на вирощуванні та переробці ягід, а також на виробництві ягідної продукції, солодощів з фруктів і ягід тощо. 

Участь українських виробників та переробників ягід у виставці ANUGA - 2021 стала можливою завдяки підтримці проєкту «Східне партнерство: Готовність до Торгівлі – Ініціатива EU4business», що впроваджується Міжнародним Торговельним Центром (ITC, Швейцарія) за підтримки Європейського Союзу у співпраці з Центром просування імпорту з країн, що розвиваються (CBI, Нідерланди) та Асоціації «Ягідництво України». 

«Чесно зізнаюся, спочатку ми були налаштовані дещо скептично щодо участі у цій виставці з огляду на карантинні обмеження, які впливали як на трансфер до місця проведення, так й на роботу під час самого заходу. Проте, виставка пройшла набагато краще, ніж ми очікували. До виставки доїхали найбільш відповідальні та цілеспрямовані компанії. Таким чином, хоч учасників було помітно менше, але їх «якість» була в рази вищою. В результаті, нашим учасникам вдалося зібрати майже 200 контактів потенційних партнерів, а деякі навіть уже встигли заключити договори», - каже Ірина Кухтіна, президент Асоціації «Ягідництво України». 

«Хочу подякувати організаторам за можливість приєднатися до колективного стенду. Результати участі перевершили всі наші сподівання: ми вже отримали чимало запитів від нових клієнтів і вони надходять й надалі! Але крім цього ми отримали багато корисної інформації щодо того, яким має бути підприємство, щоб успішно працювати з кінцевим клієнтом, а не через посередників, а це безцінний досвід», - ділиться враженнями Олена Волкова, керівник відділу продажів компанії «AURUMM».

 

При цьому учасники зазначають, що попри те, що у виставці здебільшого брали участь європейські компанії, також до української продукції чималий інтерес проявляли імпортери з США, Канади та країн Скандинавії. 

«Дійсно попит з цих країн був помітно вищим, ніж раніше, і це не може не тішити, адже це свідчить про високу якість української продукції, - продовжує Тетяна Руденко, менеджер компанії Amethyst Ole, - Щодо самої виставки, то варто підкреслили, що ми в результаті зібрали значно більше контактів, ніж сподівались, причому якість цих контактів набагато вища». 

«Можу впевнено сказати, що виставка була цікавим досвідом для нас, - коментує зі свого боку Євген Перепелиця з компанії «Еко - Снек» (ТМ Равлик Боб), - З одного боку наших потенційних клієнтів було менше, але ми мали змогу провести зустрічі з дійсними клієнтами». 

В свою чергу Роман Пилипович, менеджер компанії «Бекас» зізнається, що довго думали, чи варто брати участь виставці і позитивне рішення було прийнято останньої миті. 

«Ми, як то кажуть, застрибнули в останній вагон поїзду, що вже рушив, - жартує він, - Але ми дуже раді, що все ж таки не впустили таку можливість, адже залишились вельми задоволені і тим, як пройшов захід, і рівнем підготовки». 

«ANUGA для нас – це не тільки переговори, але й можливість оцінити поточну ситуацію на міжнародній арені, нові тренди та напрямки, подивитись на гравців, які тільки заходять в цей бізнес, - каже в свою чергу Наталія Турчик, представниця компанії «Рівнехолод», - Але звісну ж були й зустрічі, і нові контакти.Це чудова можливість ще раз заявити про себе». 

З нею погоджується й Ігор Левітан, комерційний директор компанії «Атлас Експорт».

 «Участь у виставі – це, безперечно, один з найбільш ефективних інструментів для просування компанії та пошуку нових клієнтів. І цією виставкою ми дуже задоволені. На стенді був справжній ажіотаж, переговори йшли нон-стоп… В результаті у нас вже 2 контракти з новими клієнтами підписано», - каже він. 

«Дійсно варто відмітити, як злагоджено компанії працювали на стенді. Кожен розумів, що представляє всю галузь країни, а не окреме підприємство. Учасники допомагали один одному, підміняли при необхідності, ділились інформацією з потенційними клієнтами. Я впевнена, що ця виставка стала чудовим завершенням даного етапу проекту «Східне партнерство: Готовність до Торгівлі –Ініціатива EU4business», який, на жаль, добігає кінця», - резюмує Марина Сидоренко, національний менеджер Міжнародного Торговельного Центру (ITC).

 

По темі:

ANUGA - 2021: фото і враження
Перші враження від виставки ANUGA - 2021