Компанія DroneUA презентувала серію методичних посібників для фермерів

Компанія DroneUA презентувала серію методичних посібників для фермерів

Головна мета розробки методичних матеріалів — сприяти використанню мікро-, малими та середніми підприємствами інноваційних рішень, дронів та робототехніки у своєму виробництві. 

Застосування безпілотних та роботизованих технологій дозволить підвищити продуктивність та зменшить витрати, а також зробить продукцію українських аграріїв більш конкурентоспроможною у порівнянні з іноземними виробниками, які через надмірно зарегульоване законодавство не можуть використовувати дрони у сільському господарстві. 

Більша економічність та прибутковість ягідного виробництва спростить вхід у галузь та  сприятиме масштабуванню господарств.

Методичні матеріали розроблено в рамках проекту USAID “Проєкту з популяризації послуг внесення добрив та ЗЗР за допомогою безпілотних та роботизованих технологій серед ММСП, що працюють у секторах вирощування та переробки овочів, фруктів та ягід”.

Проєкт реалізується командою DroneUA (ТОВ «ДІДЖІ ФЛАЙ») у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International.

Цілі Програми USAID AГРО: покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості, удосконалення функцій підтримки та нормативно-правової бази у аграрному секторі.

Наступним етапом Проєкту буде проведення серії польових демонстрацій на базі діючих господарств у форматі дорожного шоу для того, щоб наживо надати знання щодо технічної реалізації внесення ЗЗР дронами, методології роботи, агрономічних аспектів.

Як коментує Валерій Яковенко, співзасновник DroneUA, “...старт проєкту такого масштабу — це не лише крок до формування культури користування інноваціями серед малого агробізнесу. Це стратегічна можливість України стати №1 на світовому ринку з використання смарт-технологій та робототехніки в агровиробництві. Вже зараз Україна є лідером на ринку Європи з використання дронів-обприскувачів. Ринок послуг робототехніки продовжуватиме щороку зростати в 4-5 разів протягом наступних 5 років. І ми маємо використати цей тренд, як ліфт для вітчизняного агробізнесу та технологічних компаній

Використання дронів-обприскувачів дає реальну економію для аграріїв, що підтверджена практично, а саме:

  • 30% економії пестицидів;
  • 95% економії води;
  • 90% економії пального. 

_____________________________________________________________________

 

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)це п’ятирічна Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл.

Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП).

Цілі Програми USAID AГРО: покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості, удосконалення функцій підтримки та нормативно-правової бази у аграрному секторі. Програма USAID АГРО допоможе збільшити доходи с\г ММСП і їхній доступ до фінансування та створити в Україні справедливий і прозорий ринок с\г земель, що зменшить корупцію в аграрному секторі.

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень.

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим  імпортером та дистриб’ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інші.

У структурі групи компаній функціонують власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкритий центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються на більш ніж 4 млн гектарів посівних площ України.  Лише за результатами агросезону-2021 дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн га. 

З 2021 року компанія DroneUA приєдналась до Асоціації «Ягідництво України»