«Беррі Прикарпаття» - співорганізатор IV національного конгресу «Ягідництво та кооперація - 2021»

«Беррі Прикарпаття» - співорганізатор IV національного конгресу «Ягідництво та кооперація - 2021»

Україна має все для успішного ягідного бізнесу: і сприятливі кліматичні умови, і придатні ґрунти, а головне – працьовитих людей, які, однак, через певні обставини змушені шукати роботу за кордоном. Аби українці не покидали своїх домівок у пошуках заробітку, ентузіаст-ягідівник Богдан ЛУТЧИН із с. Чукалівка Тисменецького району, що на Івано-Франківщині, створив підприємство європейського зразка з гідними умовами праці й гідною оплатою, де місцеві жителі працюють із задоволенням. Це – «Беррі Прикарпаття». Тут упродовж 6 років на 2 гектарах успішно вирощують суницю садову у відкритому та закритому ґрунті, - пише jagodnik.info 

Діяльність Богдана Лутчина не є непоміченою: нещодавно фермер став переможцем номінації «Персона року» у премії UBA AWARDS-2021, яку організувала Асоціація «Ягідництво України». Це ще раз демонструє: якщо все робити з любов’ю, то успіху досягнеш обов’язково.

«БЕРРІ ПРИКАРПАТТЯ»: З ЧОГО ВСЕ ПОЧИНАЛОСЯ

У ягідництво Богдан Лутчин потрапив майже випадково. Займаючись працевлаштуванням українців за кордоном, зокрема і на ягідних підприємствах Польщі, звернув увагу на умови, у яких зазвичай доводиться працювати нашим заробітчанам. Чоловік замислився над тим, чому ж так відбувається. Чому українці, працьовита нація, яка має придатні землі та розумних людей, їдуть за межі країни та працюють «на пана»? Маючи непереборне бажання змінити цю ситуацію, 6 років тому Богдан Лутчин почав займатись ягідництвом.

– Коли я возив людей на роботу в Польщу, то побачив: там на виробництві у ягідних господарствах використовують певні технології. Я зрозумів, що, маючи свою нішу в ягідництві, успішно заробляти можна і в Україні. Тоді й подумав: чому б і мені цього не зробити? – пригадує Богдан Лутчин. – Тим паче що ціни на ягоди в нас на той час були вищі, ніж за кордоном, а робоча сила була дешевша. Тішить те, що тепер тенденція дещо змінюється і багато людей, які побували на заробітках, переконалися: заробляти непогані гроші можна і вдома, біля сім’ї, тому й не обов’язково їхати за кордон.

Ось так, із двомастами доларів у кишені на п’яти сотках землі почалась історія «Беррі Прикарпаття». Не все було гладко: траплялися й помилки, прорахунки, зокрема із сортами.  Та Богдан Лутчин не здався і не покинув ягідний бізнес.

«Беррі Прикарпаття» - співорганізатор IV національного конгресу «Ягідництво та кооперація - 2021», який проходитиме 13 – 14 серпня в Івано – Франківську.  Щоб потрапити до господарства в рамках бізнес-туру, потрібно зареєструватись!

Більше інформації про подію та попередня програма заходу доступні на офіційному сайті конгресу.

З питань участі, а також – партнерства та спонсорства звертайтесь, будь ласка за телефоном (067) 266-15-73, (067) 487- 37- 49, або ж пишіть на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

З нетерпінням чекаємо зустрічі в мальовничому Прикарпатті!

Читати також

Ірина Кухтіна: «Цього літа Конгрес «Ягідництво та кооперація» пройде в новому форматі

Банк Львів – офіційний партнер конгресу «Ягідництво та кооперація - 2021»

Національний конгрес «Ягідництво та кооперація - 2021»: все найцікавіше та найважливіше в новому форматі!

Фото з Третього національного конгресу "Ягідництво та кооперація". ДЕНЬ 2

Фото з Третього національного конгресу "Ягідництво та кооперація". ДЕНЬ 1