Набір компаній органічного сектору на участь у виставці

Набір компаній органічного сектору на участь у виставці

Асоціація «Ягідництво України» спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту запрошують українських експортерів органічної продукції стати учасниками Національного павільйону України на провідній міжнародній виставці органічних продуктів BIOFACH 2025.

BIOFACH — щорічна міжнародна та найбільша виставка у Європі, що традиційно проходить у Нюрнберзі (Німеччині) та охоплює сферу органічних харчових продуктів, напоїв і непродовольчих товарів.

До участі в українській експозиції на конкурсній основі буде відібрано 20 компаній-виробників органічної продукції. Під час заходу учасники мають змогу представити продукти свого виробництва для іноземної аудиторії та обговорити останні події й тенденції органічної галузі з міжнародними колегами.

Організація Національного павільйону України на міжнародній виставці BIOFACH має на меті просування України як виробника високоякісних органічних харчових продуктів. Стенд представить найширший асортимент продукції від компаній різного розміру.

Переваги участі у виставці в межах Національного павільйону України:

  • Покриття виставкових витрат (крім частини співфінансування учасників, логістики, проживання та харчування).
  • Обладнане робоче місце.
  • Розміщення інформації про компанію на порталі BIOFACH 2025.
  • Організаційна підтримка в плануванні індивідуальних зустрічей з іноземними партнерами.

Три групи учасників будуть організовані:

  • Група A: 50% площі стенду буде виділено для малих та середніх підприємств (*МСП), які брали участь у виставках BIOFACH не більше двох разів або не брали участі взагалі.
  • Група B: 30% площі стенду буде виділено для досвідчених МСП, які брали участь у виставках BIOFACH три рази або більше.
  • Група C: 20% площі стенду буде виділено для великих підприємств та МСП, які потребують більш презентабельного представництва та готові платити за додатковий простір.

Компанії, які мають право брати участь у тендері, повинні:

  • Бути зареєстрованими в Україні (перевага надається суб'єктам підприємницької діяльності, 50% власності яких належить громадянам України або юридичним особам, зареєстрованим в Україні).
  • Мати дійсний органічний сертифікат, що підтверджує відповідність органічному виробництву та/або обігу органічної продукції.
  • Мати вебсайт та рекламні матеріали англійською мовою.
  • Мати англомовних працівників (представників компанії на виставці) та бути готовими відправити їх до Німеччини на час виставки.
  • Бути готовими покрити витрати на логістику, проживання, харчування/добові для представників компанії, логістику обладнання та зразків продукції (якщо потрібно), а також співфінансування стенду.
  • Не мати юридичних або фінансових зв’язків з Російською Федерацією та/або Білоруссю.

Організатори планують відібрати 9 компаній з Групи А, 8 компаній з Групи B та 3 компанії з Групи C.

При цьому перевага надається компаніям, що:

  • Для Групи A та B: Є малими або середніми підприємствами.
  • Для Групи A та B: Беруть участь у BIOFACH вперше, вдруге або втретє.
  • Для всіх трьох груп: Представлятимуть продукти** з доданою вартістю на виставці.
  • Для всіх трьох груп: Є підприємствами, що належать ветеранам.
  • Для всіх трьох груп: Є підприємствами, що належать або керуються жінками.

Детальніше про умови конкурсного відбору та участі дивіться за посиланням.

Після ретельної перевірки компаній організатори формують короткий перелік потенційних учасників та комунікують з ними для підтвердження участі або уточнення даних. За результатами обробленої інформації організатори, враховуючи коментарі представників партнерів-організаторів павільйону, обирають компанії-учасники, інформують їх щодо підтвердження участі та реєструють в електронній системі виставки.

Посилання на реєстраційну форму

Дедлайн подання заявок: 1 листопада 2024 року (включно)

У разі виникнення запитань звертайтеся до: п. Любов Білобрух, тел. +380938468069, ел. пошта Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Національний павільйон України на BIOFACH 2025 організований Асоціацією «Ягідництво України» та державною установою «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», національним проєктом Дія.Бізнес, під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України та за підтримки:

- Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

- Українсько-Молдовський Американський Фонд Підприємництва (UMAEF).

- Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства (COA) за фінансової підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини (BMEL).

- Швейцарська програма сприяння імпорту (SIPPO) – програми сприяння торгівлі Державного секретаріату з економічних питань Швейцарії (SECO) для країн, що розвиваються, і країн з перехідною економікою на чотирьох континентах.

Реалізовано у співпраці з органічними організаціями України.

* Малі та середні підприємства (МСП):

Категорія компанії

Кількість працівників

Оборот

Загальний баланс

Середні

< 250

≤ € 50 m

≤ € 43 m 

Малі

< 50

≤ € 10 m

≤ € 10 m

Мікро

< 10

≤ € 2 m

≤ € 2 m

** Продукти з високою доданою вартістю - це сільськогосподарська продукція, яка має загальну високу (або вищу) вартість завдяки залученню (а) більшої кількості праці в процесі виробництва (наприклад, “цінні культури”, “дотримання вищих/суворіших стандартів виробництва”) та/або (б) переробки (наприклад, “напівфабрикати” або “готові до вживання продукти”), та/або (в) маркетингових заходів (наприклад, “брендування”, “цінова політика”, “прямі поставки споживачам” тощо).