Долучайтесь до оновленого Проєкту з популяризації та використання дронів в агробізнесі

Долучайтесь до оновленого Проєкту з популяризації та використання дронів в агробізнесі

Член асоціації "Ягідництво України" група компаній DroneUA (ТОВ "ДІДЖІ ФЛАЙ") за підтримки Програми USAID АГРО поновлює реалізацію грантового Проєкту з популяризації та використання дронів-оприскувачів в агровиробництві. Проєкт розпочався ще минулого року, але зараз сторони погодили нові умови відповідно до вимог воєнного стану. Мета проєкту - посиленою інтеграцією інноваційних технологій зміцнити продовольчу безпеку як в межах України, так і на світовому ринку.

Які зміни були введені та як можна доєднатись до Проєкту читайте в цьому матеріалі.

 

Нещодавно компанія DroneUA спільно з компанією «Роботизовані Агросистеми» в черговий раз довела актуальність та важливість використання дронів-обприскувачів на ягідних насадженнях. У квітневому кейсі ми вже писали про те, як вдалось врятувати майбутній врожай лохини на 130 га поля господарства Family Garden. Агродрони показали високі результати: значну економію паливо-мастильних матеріалів, збереження якості врожаю та робочих місць у регіоні. 

Ресурсоощадні технології набувають особливої важливості в нинішньому сезоні. Серйозний дефіцит палива, замінування полів, нестача трудових ресурсів - фактори, з якими агровиробники зіткнулись у сезоні 2022. Від того, як пройде кампанія в цьому році залежить продовольча безпека не тільки в межах України.

 

Розуміючи важливість агропродовольства України на глобальному ринку, команда USAID АГРО продовжує підтримувати українську аграрну спільноту через Проєкт з популяризації та використання дронів в агробізнесі

 

Використання повітряних та наземних дронів-обприскувачів дозволить оптимізувати ресурси, зменшити операційні витрати та забезпечити вищу ефективність ягідництва.

 

Які переваги від використання агродронів для виробників ягід?

  1. Економія пального у 5-10 разів. Для живлення батарей дронів необхідне значне зменшення об’єму використання паливних ресурсів. Так, наприклад, у кейсі з ягідниками Family Garden економія становила 600 л дизельного палива на 130 га поля.
  2. Економія пестицидів до 30%. Завдяки технології ультрамалоооб’ємного внесення дронами, краплі легше потрапляють не лише на верхній, а й на нижній бік листя. Так збільшується площа обробки, рослини швидше й ефективніше всотують нанесений препарат та знижується норма внесення пестицидів.
  3. Економія часу. У порівнянні з використанням класичних методів внесення, дронам на виконання операцій потрібно приблизно вдвічі менше часу, або навіть менше.

 

Оновлений Проєкт також передбачає розширення категорій сільськогосподарських виробників, які можуть брати в ньому участь. Раніше це були лише мікро-, малі та середні виробники плодоовочевої продукції. Тепер отримати консультації та спеціалізовані послуги дронами-обприскувачами за підтримки Програми USAID АГРО в Україні, зможуть також і виробники овочів, фруктів та ягід в промислових масштабах (крім господарств, що займаються промисловим вирощуванням горіхів та червоного винограду для виноробства) та інші категорії агровиробників.

 

Більше дізнатись про Проєкт та умови входу можна за сайті DroneUA.  

 

Проєкт також працює над інформаційною базою використання та економічної вигоди дронів-обприскувачів. В рамках Проєкту вже була напрацьована методичка по ефективному використанні дронів у ягідництві. Завантажити її можна тут після короткої реєстрації.

 

Шановні аграрії! Якщо ви бажаєте розуміти ключові технологічні можливості дронів та дізнатись, як дрони-обприскувачі допоможуть економити ресурси саме на ваших полях, заповнюйте заявки на доєднання до Проєкту:

https://docs.google.com/forms/d/1yiepQqjuA856pphT6fhacNVLXHuMeA2GOL8d3qT6x2k 

 

_____________________________________________________________________

 

Додаткова інформація:

 

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це п’ятирічна Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл.

 

Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП).

 

Цілі Програми USAID AГРО: покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості, удосконалення функцій підтримки та нормативно-правової бази у аграрному секторі. 

 

Програма USAID АГРО прийняла виклики війни і адаптувала свою діяльність, щоб допомогти реанімувати ланцюги постачання, відновити економічну активність агровиробників, побудувати сильну і життєздатну ринкову систему і забезпечити продовольчу безпеку в Україні та світі.

 

DroneUA – це міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень.

 

На ринку України та Східної Європи група компаній DroneUA є найбільшим  імпортером та дистриб’ютором провідних виробників дронів у світі та представляє технологічні рішення від брендів XAG, EcoFlow, Pix4D, Parrot, Chasing, DroneDeploy, AgroCares та інші.

 

У структурі групи компаній функціонують власні інженерні, виробничі та сервісні підрозділи, відкритий центр обробки даних. Представлені DroneUA технологічні рішення використовуються на більш ніж 4 млн гектарів посівних площ України.  Лише за результатами агросезону-2021 дронами-обприскувачами від DroneUA було оброблено понад 1 млн га. 

 

З 2021 року компанія DroneUA приєдналась до Асоціації «Ягідництво України».